Dość dawno nie ruszany wątek, ale dla mnie aktualny. Kupiłem C5 FL z 2007 roku i problemem dla mnie jest radio. Jest to rd4 bez obsługi mp3 co stanowi dla mnie duży problem. Można dołożyć emulator zmieniarki, ale nie do końca mi to pasuje z uwagi na ograniczenia w ilości plików (a przynajmniej nie jednoznaczne informacje na ten temat) no i cena też mogłaby być niższa (choć nie wiem jeszcze ile wydam unikając jej). Poza tym myślę o końcówce mocy bo dźwięk jest kiepski, a jakąś mam w swoich zasobach. To jednak rodzi kolejny problem, mianowicie wyprowadzenie sygnału Low czyli albo wyciągnięcie takiego sygnału sprzed końcówki mocy, bądź przestawienie w Lexii ustawień na taki sygnał, bądź konwerter Hi-Low. Prócz emulatora można zmienić radio na obsługujące usb, ale w takim wypadku musiałby to być chyba model rd45 continental bo pozostałe, z tego co czytałem, również jakością dźwięku nie grzeszą, a podobno wzmacniacz klasy D nie jest taki zły w tym radiu, ponadto można w nim zmienić sygnał wyjściowy z Hi na Low z użyciem Lexii. ALE - wymusiłoby to zmianę wyświetlacza, a i tak nie miałbym guzików Trip i czegoś tam jeszcze. No i jestem skołowany. Wyczytałem w tym wątku o możliwości przeprogramowania manetki sterowania radiem (która mnie się jawi jako zbędna) tak by sterowała wyświetlaczem/menu co pozwoliłoby mi na instalację radia Alpine z obsługą mp3, które mam w szafie, więc może takie rozwiązanie byłoby najtańsze i najwłaściwsze? Jak jednak dokonać takiego przeprogramowania? Mikrobi o tym pisał. Nie jestem elektronikiem, nawet amatorem, ale potrafię być uparty i lubię dłubaninę, więc może dałbym radę? Strasznie dużo napisałem, może nieco chaotycznie, ale liczę na Waszą bystrotę

1.